Sart basaltsten beskyttet med imprægnering

I hovedstaden Tórshavn på Færøerne har kommunen opført et nyt kulturelt mødested for byens borgere og besøgende. I bymidten kan man nu sætte sig på en ny urban trappe, der både skal være mødested for byens besøgende og sætte rammen for kortvarige events og arrangementer.

Det er det færøske arkitektfirma, Zeta Architects, der har designet trappen, som er tilpasset den eksisterende højdeforskel på ca. 4 meter. Nogle af trappetrinene er siddetrin, hvor de besøgende kan slappe af, nyde solen og spise lidt mad – andre af trinene er større og giver plads til midlertidige events, som fx opvisninger, musik eller udstillinger.

Historiske byggematerialer
Trappen er bygget af basalt sten, som er et historisk byggemateriale på Færøerne. Basalt er en bjergart, som opstår ved, at magma størkner, og den er særdeles flot på grund af sin karakteristiske farve. Men stentypen er også kostbar og sart, og med mange daglige besøgende var det derfor nødvendigt for Tórshavn Kommune at finde en måde at beskytte trappen.

Imprægnering og afrensning
All Remove har i længere tid samarbejdet med Tórshavn Kommune omkring imprægnering og afrensning af forskellige facader og overflader i byen. Derfor valgte kommunen også at indgå samarbejde med All Remove omkring levering af udstyr og produkter til løbende vedligehold af den urbane trappe, som All Remove indledende har imprægneret med Faceal Oleo.

Tórshavn Kommunes driftsafdeling er nu igennem All Remove blevet udstyret med kemiproduktet, "Marine", til afrensning og renseudstyr i form af højtryksrenser og skumpistoler. Dermed er kommunens medarbejdere godt klædt på til at fjerne snavs, madrester, tyggegummi og meget andet, som den nye arkitektur vil blive udsat for, når bylivet blomstrer i centrum af Tórshavn.