Det er ikke kun på mobilen, det er blevet populært at skifte til ’dark mode’. Nu skal facader også være mørke. Det har vi netop gjort for Americhem i Ribe med betonlasur.

På mobilen gør man det med et klik. Men det er ikke lige så nemt, når det gælder betonfacader. At lave betonfacader, som er helt sorte og ensartede er nærmest en umulighed. Man kan selvfølgelig sagtens male facaden sort, men relativt hurtigt risikerer man, at malingen falmer, skaller af og bliver ramt af alger – ’misligholdt mode’ kan man kalde det.

Indfarvning koster – og fejler
En anden løsning er at indfarve betonen. Desværre er der flere udfordringer forbundet med at arbejde med indfarvet, sort beton. Dels giver det meget høje udgifter, fordi man skal bruge ganske meget farve. Dels risikerer man, at der opstår hvide og grålige skygger i betonen.

Betonlasur er billigt og dækkende
Hos Americhem i Ribe valgte man derfor sort betonlasur, som vi hos All Remove tidligere har påført facader med god succes – fx på Hafnartorg og hos FlyOver i Reykjavik.

Betonlasur er en billigere løsning, som giver et ensartet og gennemført resultat – ofte meget tæt på det udtryk, som arkitekten oprindeligt havde tiltænkt. Og i modsætning til en malet facade, der er mere ’død’ i udtrykket, gør betonlasuren, at man stadig vil kunne se betonens skygger, struktur og personlighed.

Americhem fik behandlet 835 m2 med to lag betonlasur i 25% pigmenteret sort, og fordi All Removes betonlasur også indeholder en imprægnering, vil deres facade være indstillet til ’dark mode’ i mange år frem.

Vil du vide mere om All Removes betonlasur? Så kontakt vores konsulent Christoffer Carlin på 70 10 07 07 eller få et tilbud