Dronning Mary beskyttet imod graffiti

I 1876 var arbejdsforholdene i sukkerplantagerne på De Dansk Vestindiske øer under al kritik. Lønnen var lav, og reglerne urimelige. Mary Thomas fik nok og førte derfor an i et oprør, hvor plantager, marker og store dele af Frederikstad på st. Croix blev sat i flammer.

Straffen var fængsel, og i 1880’erne sad Mary sammen med tre andre kvinder bag lås og slå i et kvindefængsel på Christianshavn Torv.

Monument til minde om dansk kolonihistorie
Kvinden, der internationalt er kendt som ”Queen Mary”, æres nu med et syv meter højt monument på pladsen foran Vestindisk Pakhus.

Selve statuen er lavet af overfladebehandlet flamingo, men kunstnerne, Jeanette Ehlers og La Vaughn Belle, håber på at rejse penge til en bronzestøbning.

Koralsten beskyttet mod hærværk
Statuen sidder på en høj sokkel, der er lavet af beton og udsmykket med koralsten. For at beskytte den mod graffiti og klistermærker har All Remove først imprægneret soklen med Faceal Oleo HD og derefter påført et lag PSS 20 anti-graffiti beskyttelse.

Den modige oprørsdronning indgår nu i All Removes faste abonnement, så hendes mindesmærke fremover altid vil få den opmærksomhed, hun fortjener.