500 m2 fiberbeton beskyttet med betonlasur på Hotel Nyborg Strand

Udsigten fra Hotel Nyborg Strand er uden tvivl en af de smukkeste i Danmark. Her er panorama til Storebælt, klitter og sandstrand så langt øjet rækker og en horisont med verdens tredjelængste hængebro. Alt sammen giver det gæsterne en helt unik oplevelse, når de besøger hotellet i forbindelse med ferie og konferencer.

Værelsesfløj skæmmet af alger
Desværre var udsigten knap så tilfredsstillende, når man vendte blikket den anden vej. Arkitekturen ”Skovbrynet” – en nyere værelsesfløj til Hotel Nyborg Strand – var nemlig blevet hårdt ramt af snavs og forurening. Grønne alger havde simpelthen spoleret dens udseende.

Byggeri for 23 millioner kr.
”Skovbrynet” blev færdiggjort i 2010 og rummer tre etager med 56 værelser. Det er arkitektfirmaet, Friis & Moltke, der har skabt den 2.200 m2 store arkitektur og designet indretningen af de flotte, hvide flader, som præger bygningen. Som prikken over i’et har kunstneren, Viera Collaro, designet en farverig lysinstallation i indgangspartiet. At overfladerne fremstod snavsede havde derfor i den grad ødelagt den oprindelige arkitektoniske idé om rene linjer og overflader.

Havet får skylden
Men det var egentlig ikke underligt, at bygningen var blevet så hårdt ramt af alger. Den naturlige havgus, som bygningen er udsat for året rundt, transporterer konstant snavs og saltholdig fugt ind over bygningen. Den slags ”naturlig forurening” vil uundgåeligt skabe grimme, grønne plamager, der nogle steder ligefrem kan vise sig som lange løbere ned ad en bygning.

Beskyttet med betonlasur
All Remove fik til opgave at bringe arkitekturens overflader tilbage til sin oprindelige stand og samtidig beskytte bygningen imod fremtidigt snavs. Henover sommeren blev der først udført en grundig afrensning af de 500 m2 fiberbeton. Derefter blev der påført tre lag Faceal Color (betonlasur) – en særlig imprægnering med farvepigment. Med de nye lag betonlasur, kommer den arkitektoniske idé nu til sin ret igen og sikrer en flot udsigt i alle retninger.