På Tobaksvej i Søborg har fire bygninger fået påført hver deres nuance af grå betonlasur. Ud over at bygningerne nu er mere harmoniske at se på, er facaderne også blevet beskyttet med imprægnering.

Inden for de seneste år er der sket store omvæltninger i Tobaksbyen i Søborg. Fra at have huset en gammel tobaksfabrik i 59 år er området nu fyldt med boligejendomme, kontorer og en skole. Ikke desto mindre skal selv nyere bygninger ’shines op’ for at bevare deres attraktivitet.

Udmattede søstensfacader
Netop det ønskede en større dansk ejendomsinvestor at gøre med deres fire betonbygninger på Tobaksvej, der alle trængte til at blive genopfriskede. Søstensfacaderne var blevet sortsmudsede i revnerne, og på den lyse beton spredte algerne sig som invasive begroninger.

 

Grundig afrensning
Før facaderne kunne få påført betonlasur, skulle de dog først renses fri for alger og smuds. Det skete fra lift og blev gennemført i tæt samarbejde med rådgivere, elektrikere og markisefolk, som alle var med til at sikre et gnidningsfrit forløb fra start til slut.

Fire nuancer af grå
Til sidst var facaderne klar til at få påført de fire forskellige nuancer af grå. Flere forskellige teknikker blev brugt til påføringen, bl.a. sprøjter og ruller. Resultatet blev et harmonisk miljø i flotte grå nuancer. Og som altid følger der også en indbygget imprægnering med i All Removes betonlasur, så facaderne vil være beskyttet i mange år frem.