Per Kirkebys murstensskulptur på Humlebæk station var efter mange år blevet hårdt ramt af kalkudblomstringer og alger. Heldigvis kunne en skånsom afrensning gøre vartegnet pænt igen.

Når gæster til Louisiana står af toget på Humlebæk station i Nordsjælland, møder kunsten dem allerede på perronen. Siden 1994 har der nemlig stået en bygningsskulptur i forlængelse af stationsbygningen. I aviserne er den blevet kaldt for døren til Louisiana, fordi den giver gående til museet en lille oplevelse på vejen.

Hvide kalkudblomstringer
Per Kirkeby opførte mange af den slags bygningsskulpturer rundt omkring i Danmark og andre nærliggende lande. Fælles for værkerne var bl.a. de røde mursten. Desværre bliver teglsten nemt ramt af hvide kalkudblomstringer og alger, og netop det var også sket for skulpturen ved Humlebæk station.

Vand og sæbe – og anti-graffiti beskyttelse
All Remove fik til opgave at afrense skulpturen. Det blev gjort skånsomt med en basisk sæbe og varmt vand. Afrensningen bidrog også til at give de røde teglsten deres glød tilbage. Til slut blev skulpturen behandlet med All Removes anti-graffiti beskyttelse, PSS 20, så eventuel graffiti kan fjernes og alternativ udsmykning kan afrenses så skånsomt som muligt (kun varmt vand og let tryk).

Vil du vide mere om All Removes afrensning og anti-graffiti beskyttelse? Så kontakt vores konsulent Michael Kjærulff på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular