Gammel saltsilo klar til koncerter

Når man lander med helikopter eller kommer ind med færgen på Færøernes sydligste ø, Suderø, er man omgivet af rå natur. Fjeldene tårner sig op omkring bugter og fjorde, der omkranses af klipper og hav.

Men foruden skøn natur har øen også et rigt kulturliv, blandt andet i byen Drelnes, hvor en ældgammel saltsilo igennem de seneste år er blevet renoveret for et tocifret millionbeløb.

Før og efter
Saltsilo behandlet vs ubehandlet

Behandlet til venstre, ikke-behandlet til højre

Fra saltsilo til kulturhus
Saltsiloen, der oprindeligt var en gammel træbygning, var i begyndelsen af 2010 så ødelagt og faldefærdig, at der var brug for en gennemgribende renovering, hvis bygningen skulle overleve.

Med støtte fra Mærskfonden og adskillige millioner, der blev sat til side på den danske finanslov helt tilbage i 2010, har den fredede bygning nu fået en fuldstændig overhaling. I dag er saltsiloen genrejst som et nyt og moderne kulturhus, der fremstår flottere end nogensinde.

Revner i betonen
Men før dørene kunne blive slået op, var der dog et betongulv, der skulle ordnes. Det indvendige betongulv havde nemlig slået revner og sprækkerne var blevet markant store.

I samarbejde med et lokalt betonfirma blev betongulvet slebet. Derefter udbedrede All Removes medarbejdere gulvet med ARD Revnestop, der er en stærk lim, der binder overfladerne sammen. Efter størkning blev gulvet så slebet endnu engang.

Publikum går på Faceal Matlook
For at gøre gulvene helt klar til koncerter og konferencer var det også nødvendigt at få alle betongulve behandlet med en effektiv imprægnering.

All Remove har imprægneret ca. 50.000 m2 gulve med Faceal Matlook, som netop er udviklet til det nordiske marked. Behandlingen giver en mat og næsten usynlig overflade.

Gulvene fremstår dermed stadig rå, robuste og solide, præcis som den færøske natur. Men når musikken spiller, er de også beskyttede imod publikum og gæsternes fodsåler, der uundgåeligt vil sætte sine aftryk på gulvene.