Generelt gør alger mest kosmetisk skade. Men rødalgerne er en undtagelse. De æder sig ind i betonfacaden og kan efterlade permanente kratere.

Uden for Aarhus har AURA Energi sit hovedkontor. Her var en af deres store maskinhaller hårdt ramt af rødalger udendørs. Udover at rødalgerne gav facaden et kedeligt udtryk, var der også fare for, at de kunne gøre permanent skade. Derfor var det tid til at få dem af vejen.

Sultne mikroorganismer
Det er ikke første gang, All Remove har fjernet de sultne rødalger for AURA. I april 2019 fjernede vi rødalger hos Dinel, som har hovedkontor i Odder og er en del af AURA koncernen. Også dengang var de kradsbørstige rødalger godt i gang med at ”æde sig” ind i facaden.

Afrenset og imprægneret
All Remove brugte først et særligt algemiddel til at formulde rødalgerne, og derefter nedskyllede vi dem med hedvand. Behandlingen var nænsom og sikrede, at overfladen ikke blev ødelagt undervejs. Til slut imprægnerede vi facaden, så de skruppelløse rødalger holder sig væk i mange år frem.

Før afrensning

Efter afrensning

Vil du vide mere om opgaven? Så kontakt vores konsulent Christoffer Carlin på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular