Preloader All Remove Danmark

Beton­imprægnering

I første omgang forbinder man måske ikke beton med æstetik. Ikke desto mindre er æstetik et nøgleord, når man taler om betonoverflader, som de indgår i en bygnings visuelle fremtoning.

Beton er ikke bare beton
Der er mange forhold, der har betydning for en betonoverflades udseende: F.eks. støbeformen og forskallingstypen kombineret med ønsket om hvordan byggeriet skal fremstå. Det er også grunden til, at man deler beton op i flere kategorier, f.eks. industribeton, anlægsbeton, designbeton m.m.

Ligesom andre overfladematerialer bliver beton nedbrudt med tiden. Det sker dog langsomt, men processen får alligevel konsekvenser for bygningens udseende – og holdbarhed.

Beskyt overfladerne
Derfor er det afgørende, at man har en grundig forståelse af materialets natur – og ved hvordan man renholder overfladen. Det er især vigtigt, at man fokuserer på drift og vedligeholdelse allerede i byggefasen. Reparationer af en betonoverflade vil nemlig altid kunne ses.

Det er naturligvis her at overvejelserne om imprægnering kommer på banen. Betonimprægnering sparer sig hjem ved at mindske eller i perioder endda overflødiggøre vedligeholdelse. Det forlænger materialernes holdbarhed og det hjælper med til at bevare en bygnings visuelle udtryk.

Faceal Oleo er et af de produkter, All Remove bruger til at imprægnere beton. Beskyttelsen er særdeles holdbar, og der findes varianter, så man kan tilpasse overfladens finish – for eksempel om man vil have en blank eller mat overflade. 


Referencer