Rigshospitalet beskytter nyt patienthotel mod forurening og graffiti

Rigshospitalet har fået vokseværk. I disse år bliver der blandt andet opført en helt ny behandlingsbygning, et parkeringshus og en ny bygning til patienthotel og administration.  

All Remove har netop imprægneret og anti-graffiti beskyttet det nye patienthotel. Den karakteristiske bygning består af to V'er lagt oven på hinanden i modsatte retninger, og idéen er at adskille administrationen og patienthotellet fra hinanden.

Jura gelb
Arkitekturen er beklædt med lyse natursten af typen jura gelb. Det er en mat, grålig kalksten, som kan indeholde åretegninger, naturpletter og småhuller. Hver enkelt sten har i sig selv et unikt udtryk, som i samspil med alle de andre sten skaber en flot variation af nuancer.

Men selvom det er en hårdfør stentype, som er blevet dannet igennem millioner af år, kan dens overflade alligevel blive ødelagt forholdsvist hurtigt af snavs og forurening fra omgivelserne. Derfor har Rigshospitalet valgt at beskytte bygningen med Faceal Oleo op til første etage-adskillelse.

Nul graffiti
Rigshospitalets centrale placering i byen gør imidlertid, at det nye patienthotel før eller siden vil blive udsat for graffitihærværk. Alene de mange mennesker, der kommer til fodboldkamp, koncerter og andre arrangementer i Parken igennem året, vil uundgåeligt tiltrække hærværksfolk. 

Derfor har man også valgt at beskytte den nederste del af bygningen med PSS20. Beskyttelsen sikrer, at All Remove kan fjerne eventuelt graffiti på ingen tid. Det er med til at sikre, at andet hærværk generelt holdes nede og at området i det hele taget fremstår pænt og velholdt – til stor glæde for både patienter og personale.