”Den kinesiske mur” får facaderens og imprægnering

Lige siden Opnæsgård i Hørsholm blev opført i 1966, har man betragtet anlægget som noget af en usædvanlighed. Hovedbygningen kaldte man for ”Den kinesiske mur” og ”Danmarks længste hus”, fordi blokken breder sig over mere end 400 meter langs grundens ryg mod nordøst.

I dag er Opnæsgård landets største andelsforening med 574 lejligheder beliggende i et naturskønt parkområde med bølgende plæner, gamle kastanjetræer og små søer.

Sarte søsten renses rene
Tidens tand havde dog sat sine spor på det gamle elementbyggeri, som blev til i en tid, hvor de store årgange skulle have boliger. Den slags var populært at bygge i beton, men desværre førte det ofte til sjusk og fejlanvendelse af materialet.

Måske var det også grunden til, at større stykker beton og søsten nemt faldt af bygningerne, da All Removes medarbejdere gik i gang med at skylle facaderne rene for smuds og alger. Men heldigvis var det nemt at rette op igen.

Beskyttet med imprægnering
Efter den grundige facaderens og udbedring af skaderne på de gamle facader begyndte et forebyggelsesarbejde, der skal sikre det bevaringsværdige boliganlæg mange år frem.

Både den lange hovedblok på fire etager, de fem mindre blokke på tre etager og den 6-etagers høje bygning blev imprægneret fra top til tå med All Removes overfladebehandling.

”Den kinesiske mur” i Hørsholm er nu ikke bare pæn og ren, men også rustet mod fremtiden.