At få gamle granit kampesten gjort rene kræver både viden om kemi og afrensning. Til gengæld bliver resultat flot, når det bliver gjort rigtigt.

I starten af 1900-tallet blev en del bygninger opført på et fundament af kampesten af granit. En af den slags bygninger finder man lidt uden for Århus centrum. Ejendommen er fra 1908, og selvom den er yderst velholdt og præsentabel, var der dog et område af facaden, der kunne blive endnu flottere.

Sod og smuds
Igennem årene havde smuds og sod fra trafikken nemlig sat sig på soklen og muren ud mod vejen. De flotte og store kampesten af granit var mørke og triste at se på, og fundamentet sendte derfor et lidt kedeligt signal.

En kunst at gøre rene
At afrense kampesten af granit kræver både stor viden om kemi og afrensning. Det siger sig selv, at det ville være en katastrofe at ødelægge overfladen på de over 100 år gamle sten.

All Remove har tidligere med stor succes afrenset overfladerne på et lignende fundament af granit kampesten i en større ejendom i Århus. Vi brugte derfor den samme knowhow til at gøre soklen og muren helt fri for smuds og sod, samtidig med at belægningen også blev skyllet ren.

Lyse og rene overflader
Efter arbejdets udførsel fremstod kampestenene langt flottere end før. Fugerne mellem stenene var blevet lyse igen, og stenene i sig selv fik en mere funklende og klar overflade.

Vil du vide mere om All Removes hedvandsafrensning og facaderens? Så kontakt vores konsulent Christoffer Carlin på 70 10 07 07 eller få et tilbud