Betonlasur smelter nybyggeri sammen med omgivelserne

Fotos: SANGBERG, POLYFORM, WERK og Niras.

En ny bydel er ved at skyde i vejret omkring Østre Havn i Aalborg. Dét der før var et industriområde med kornsiloer, pakhuse og gamle jernbaneskinner, er blevet opkøbt af entreprenør A. Enggaard A/S og er nu ved at blive forvandlet til et urbant boligområde.

Nøddebrun som de gamle pakhuse
Til en af bygningerne har arkitekterne, Sangberg, ladet sig inspirere af de historiske omgivelser på havnen og tegnet en rustenrød bygning med en facade, der minder om cortenstål – men dog uden at være det.  

Betonelementerne er nemlig blevet behandlet med All Removes specielle betonlasur, der får bygningen til at changere i flotte nøddebrune-farver. I et tæt og godt samarbejde med A. Enggaard A/S fik vi på den måde arkitekternes idé gennemført i praksis.  

Nabo til Limfjorden
Ikke nok med at facaden dermed smelter flottere sammen med omgivelserne, den er også beskyttet mod smuds og alger, som vinden vil bringe ind fra Limfjorden.

I alt er ca. 5.500 m2 blevet påført betonlasur med en beskyttende imprægnering, der vil passe på byggeriet ved Østre Havn i mange år frem.