All Remove imprægnerer det nye Moesgaard Museum

Lørdag den 11. oktober 2014 åbner det nye Moesgaard Museum syd for Århus. Museet er for gæster i alle aldre og tilbyder en kulturhistorisk oplevelse med både arkæologiske og etnografiske udstillinger. Løbende vil der også være skiftende særudstillinger, hvor gæsterne kommer til at se noget af verdens fornemmeste kulturarv.

Overfladebeskyttet beton 
I Nordeuropa er det nye Moesgaard Museum det første nye byggeri til kulturhistoriske udstillinger. Almindeligvis er kulturhistoriske bygninger beliggende i gamle, historiske bygninger, hvor det kan være vanskeligt at udvide og skabe større rum. Det problem er løst i Moesgaard Museums nye udstillingsbygning, der vokser ud af bakkerne og skaber en helt unik arkitektur. Bygning bliver en naturlig del af landskabet. Det giver museet en spændende tagflade, som er åben for publikum året rundt og byder på en fantastisk udsigt over Århus bugt, de grønne skove og det smukke guldalderlandskab.

Det nye Moesgaard Museums er tegnet af Henning Larsen Architects og bygget af MT Højgaard fra januar 2011 til oktober 2013. All Remove har overfladebeskyttet al udvendig beton med en permanent imprægnering, der beskytter den unikke arkitektur imod vind og vejr og de mange besøgende, som uundgåeligt vil have en effekt på byggeelementerne. Takket være den permanente overfladebeskyttelse vil bygningens materialer være godt beskyttet, når museet i fremtiden skal danne ramme om aktiviteter af alle slags – lige fra koncerter og picnics om sommeren til kælkebakke om vinteren.

Indvendigt beskyttelse af natursten
Det store publikum, som forventes at besøge museet, vil uundgåeligt også sætte sit præg på bygningens indvendige materialer, og All Remove har derfor stået for en komplet beskyttelse af alle indvendige natursten. Naturstenene har fået en permanent imprægnering, som beskytter mod slidtage, snavs, tabte drikkevarer, tyggegummi m.m. Målet er, at det flotte interiør vil fremstå pænt og præsentabelt i mange, mange år frem og bidrage positivt til museets mange udstillinger.

Fakta om Moesgaards Museumsbygning

Bruttoareal: 15.500 m2
Nettoareal: 10.000 m2
Publikumsfaciliteter: 2.070 m2
Administration og undervisning: 950 m2
Etnografisk afdeling: 1.400 m2
Værksteder: 840 m2