Imprægnering af 10.000 m2 betonfacade for VIA University College Aarhus

Netop nu bliver der bygget på livet løs på den gamle Ceres-grund i Aarhus C. Hvor der før var et bryggeri, skal der nu opføres et levende område med erhverv, boliger, uddannelse, kultur og bypark. 

Et af projekterne er et nyt campus-område kaldet VIA Campus Aarhus C, som er en del af VIA University College Aarhus. Det nye campus kommer til at huse hundredevis af studerende, der dagligt vil besøge bygningen for at uddanne sig inden for design, administration, undervisning og pædagogik.

All Remove har fået til opgave at imprægnere VIA Campus Aarhus C. Der er tale om en monumental karrébebyggelse i flere etager med store facadeåbninger, som kommer til at skabe et meget lyst miljø. Derfor skal de over 10.000 m2 rå betonelementer også fremstå lyse og velholdte, og det kan man netop sikre sig ved at imprægnere betonelementerne med Faceal Oleo.

Faceal Oleo er et unikt produkt til imprægnering af beton, natursten og tegl. Produktet giver en olie- og vandafvisende overflade og kan anvendes både inden- og udendørs. Det er desuden yderst miljøvenligt, blandt andet ved at være 100% fri for silikone og opløsningsmidler. Og fordi det er transparent, når det er blevet påført, kommer det ikke til at ændre på det visuelle udtryk, som arkitektfirmaet Arkitema Architects har designet til VIA Campus Aarhus C.

Arbejdet med imprægnering bliver skudt i gang i august 2015 og hele byggeriet forventes færdiggjort samme år.