Tórshavn Kommune imprægnerer ny flisebelægning ved trafikknudepunkt

Netop nu er man i Tórshavn i gang med at udrulle en ny masterplan for hovedstadens centrum. Offentlige pladser og gader skal omlægges. Der skal bygges et nyt kulturhus og en ny underjordisk parkeringsplads, og derudover skal der åbnes op til en flod, som tidligere har strømmet igennem byen under en af hovedvejene.

Imprægnering af Steinatún
Et af byens trafikknudepunkter, Steinatún, er allerede blevet omdannet i forhold til den nye plan, der er udtænkt og designet af Zeta Architects. Fortovet og pladsen ved trafikknudepunktet er blevet moderniseret med en ny flisebelægning, nye lysmaster, betonplinter og bænke, og der er blevet plads til mere trafik på vejen, blandt andet fordi man har fjernet en parkeringsplads. 

Beskyttet imod trafik
Generelt er der mange fodgængere, der kommer til og fra kommunens kontor, som ligger tæt på pladsen. Der strømmer også konstant passagerer til og fra de mange busser, der transporterer folk til og fra byens gågader. Derfor var det nødvendigt at beskytte den nye flisebelægning, ja, faktisk hastede det. Den 28. og 29. juli 2016 afholdtes nemlig den færøske nationaldag, Olaifesten, som betød, at 10.000-vis af mennesker ville besøge Tórshavn og dermed også øge trafikken på pladsen.

All Remove måtte først afrense flisebelægningen, som allerede var taget i brug af fodgængerne. Hele belægningen blev sæbet ind og renset, hvorefter snavsen blev spulet væk. Derefter blev belægningen imprægneret med Faceal Oleo, men opgaven er ikke slut endnu. Anden etape af imprægneringen kommer til at ske i den nærmeste fremtid, hvor fortovet på den anden side af vejbanen og gågaden også skal imprægneres.