Betonlasur gav ensartede overflader til Blue Lagoon

Hvert år hopper mere end 750.000 gæster i de geotermiske kilder ved Den Blå Lagune på Island. I de seneste år har man derfor udvidet stedet med et endnu større badeområde, et nyt luksushotel og en ny restaurant. 

Lasur og lavasten
En stor del af projektet blev opført med antracitgrå beton, som matcher de mange lavasten, der er omkring lagunen. Indvendigt står væggene helt rå og uden beklædning.

Undervejs i byggeprocessen blev de enorme betonelementer imidlertid opbevaret udendørs, og fugtigt vejr og regn blev derfor årsag til kalkløbere og salpeter udtræk. Hvid-grålige blomstringer skæmmede overfladerne.

Betonlasur og imprægnering
I over 20 år har Basalt Architects smeltet arkitekturen på stedet sammen med det rå landskab, og det skulle misfarvede betonelementer naturligvis ikke ødelægge under opførelsen af det nye projekt.

All Remove afsyrede elementerne og behandlede bagefter overfladerne med betonlasur tilført imprægnering. Behandlingen på både udvendige og indvendige flader gjorde betonen ensartet, og takket være imprægneringen er udvidelsen nu også bedre beskyttet mod Islands vejr og gejsernes fugtige dampe – og indvendigt mod fedtfingre på værelserne.