8 kunstværker på Roskilde Universitet sætter fokus på de globale klimaudfordringer. Nu er værkerne også beskyttet imod en mere lokal udfordring: Ulovlig graffiti.

Interspecies Campus’ er navnet på 8 nye kunstværker, der er opført rundt omkring på campus på Roskilde Universitet. Formålet er at sætte fokus på en fremtid med stigende vandstande. 

Inspireret af koraller
Skulpturerne er inspireret af måden, havkoraller danner infrastrukturer på. Selve murstenene er håndlavede af sand og ler. De fremstår rustikke, buede og lyserøde – alle sammen egenskaber som ifølge havbiologer og marineforskere vil give gode leveforhold for fisk og andet liv i havet.

”Superbricks” modstår graffiti
Før kunstværkerne kunne blive beskyttet imod graffiti, sørgede All Remove først for en skånsom afrensning. Her blev murstenene forsigtigt vasket fri for alger og smuds.

Derefter påførte vi en dual layer-løsning, der er særligt velegnet til ekstra sårbare overflader. Løsningen bestod i først at påføre et lag af All Removes permanente anti-graffiti beskyttelse. Derefter blev der påført et offerlag, der er reversibelt.

Murstene bliver af kunstnerne kaldt for ”superbricks”, og det må man sige, at de nu er i endnu højere grad, fordi de også kan modstå graffitihærværk.

Vil du vide mere om All Removes anti-graffiti beskyttelse? Så kontakt vores konsulent Jane Thillerup på 70 10 07 07 eller få et tilbud