Kunstværket Telemuren er efter ca. 15 år blevet genopført i Aabenraa. All Remove har hjulpet med at gøre muren pæn, og samtidig er den blevet beskyttet imod alger og graffiti.

Da et område i Aabenraa skulle udvides tilbage i 2007, stod der en mur i vejen, men det var ikke en hvilken som helst mur. Muren var et kunstværk skabt af den svenske kunstner, Ulla Viotti, og derfor ønskede både lokale og kommunen at bevare muren.

Verdensberømt kunstværk skåret i stykker
Derfor skar man muren op i 14 stykker og fragtede elementerne til en kommunal plads, hvor de skulle opbevares. Her stod kunstværket hengemt i ca. 15 år, indtil det lykkedes en lokal gruppe, der kalder sig Telemurens Venner, at få kunstværket genrejst med kommunens hjælp.

Sarte teglsten beskyttet
Tidens tand havde dog ikke været helt venlig mod muren, så for at føre den tilbage til sit oprindelige udseende skulle de ca. 18.000 gamle teglsten afrenses for smuds og alger.

Af gode grunde var man bekymret for, om en afrensning ville ødelægge overfladen. Heldigvis har vi i All Remove årelang erfaring med afrensning af alger og smuds på sarte overflader, så efter en prøve med en skånsom hedvandsafrensning blev vi betroet opgaven.

Derefter gik vores servicefolk i gang med at rengøre den 45 meter lange mur, der bagefter blev imprægneret og anti-graffiti beskyttet. Nu er kunstværket igen flot og præsentabelt og kan derudover også holde stand imod alger, smuds og graffiti i mange år frem.

Vil du vide mere om All Removes afrensning, imprægnering og anti-graffiti beskyttelse? Så kontakt vores konsulent Morten Holm Christensen på 70 10 07 07 eller bestil et tilbud.