I Billund-Grindsted kommune har man for nyligt opført et nyt, flot kommunekontor. Desværre var træterrassen blevet spejlglat på grund af alger.

Uforudsete udfordringer er mere reglen, end undtagelsen, når man bygger nyt. Sådan var det også i Billund-Grindsted, hvor kommunen har fået et flot nyt kontor.

Grøn skøjtebane
Bygningens træterrasse var nemlig blevet så spejlblank, at medarbejderne undlod at bruge den. Algerne lavede en grøn glidebane på gulvplankerne, og selvom alger er nemme at fjerne, var der brug for en mere effektiv og langsigtet løsning.

Skridsikring på træoverflader
All Remove fjernede først algerne, så træplankerne igen var fuldstændigt rene og fri for smuds. Derefter blev der påført skridsikring, som indeholder bittesmå aluminiumsstykker og gør overfladen særdeles vanskelig at glide på.

Skridsikringen giver overfladerne et lakeret look, men med tiden slides den blanke overflade af. Tilbage er kun de små alustykker, som er svære at se med det blotte øje, medmindre man bliver gjort opmærksom på det.

Tagterrassen er nu sikker igen på kontoret for Billund-Grindsted kommune. Og især når det bliver lunere i vejret, kan de ansatte nu nyde den idylliske udsigt over parken og Grinsted å.