Over 9.000 m2 facade på AUH Forum er blevet færdigbehandlet med All Removes betonlasur, der også fungerer som imprægnering og dermed beskytter facaden i fremtiden.

Aarhus Universitetshospital (AUH) er Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri. Den sidste brik i byggeriet er et smukt vartegn i form af et højhus i midten af området kaldet Forum. Bygningen er et multifuntionelt tårn på 14 etager, hvor der er plads til patienthotel, kontorer, laboratorier, mødelokaler, biobank, kirkerum m.m. Op til tårnet ligger tre lavere bygninger, der er kvadratiske og støder op til hver sit gårdrum.

Udfordringen
Rent arkitektonisk ønskede man at videreføre udseendet fra det gamle sygehus i Aarhus, der er opført med røde teglfacader forneden og hvide facader for oven. Men af hensyn til totaløkonomien var det ikke muligt at beklæde facaden på AUH Forum med teglsten. I stedet ville man hellere prioritere at skabe gode indvendige rum og en smuk park.

"Af hensyn til totaløkonomien, og da vi gerne ville have råd til gode indvendige rum og en smuk park, har vi fundet en løsning, hvor betonelementerne blev behandlet med en teglfarvet, laserende overfladebehandling.”
Mette Dan-Weibel, direktør sundhed/arkitekt MAA
LINK Arkitektur

Farver giver karakter
I stedet for at male facaden valgte arkitekterne i samarbejde med bygherren at betonelementerne skulle indfarves med betonlasur.

Betonelementerne blev præfabrikeret hos MBE i Herning i den ønskede teglfarve. Dermed kunne elementerne færdiggøres indendørs på fabrik uden påvirkning af vind og vejr – faktorer som kan sætte en kæp i hjulet for enhver tidsplan.

En anden fordel var, at betonlasur – i modsætning til almindelig maling – trækker ind i materialet og bevarer strukturen i overfladen. Det giver en changerende karakter, der på afstand skaber en smuk og varierende farvedynamik.

Imprægnering i skyerne
I alt blev ca. 9.000 m2 facade behandlet med teglfarvet betonlasur.

Betonlasuren gav dog ikke kun det rette visuelle udseende til vartegnet for Danmarks største hospital. Løsningen indeholder også en effektiv imprægnering, der vil forlænge overfladernes holdbarhed i mange år frem. Imprægneringen sænker overfladespændingen, så alger, fugt, smuds, sod og andre ødelæggende stoffer får sværere ved at hænge fast på overfladen og trænge ind i materialet.

Vil du vide mere om All Removes betonlasur? Så kontakt vores konsulent Marianne Holm Larsen på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular.