Den gamle lufthavnsterminal har været meget igennem. I 1999 blev hele bygningen flyttet. Og netop nu er facaden blevet renset og imprægneret, så den fremstår pæn i mange år frem.

Natten til 19. december 1999 kørte der en bygning hen over landingsbanerne i Kastrup lufthavn. Det var Wilhelm Lauritzen-terminalen. Den gamle, fredede bygning stod i vejen for udbygningen af lufthavnen, og derfor måtte terminalen fra 1939 altså flyttes ca. 2 km.

Mest til VIP’er
Sådan lyder den sande og ganske utrolige historie om Kastrups gamle lufthavnsterminal. I dag er bygningen måske mest kendt for at tage imod VIP-gæster. For eksempel tager H.M. Dronningen imod gæster, når der er statsbesøg, og sportsfolk bliver hyldet, når de kommer hjem til Danmark med en sejr i bagagen.

Hvid og fin facade
Desværre var facaden på den gamle bygning efterhånden blevet hårdt ramt af smuds fra flytrafikken. Også alger fra den omkringliggende natur havde sat sit præg på de fine, hvide ydervægge. Det var ikke værdigt for den ikoniske bygning.

All Remove har i forvejen et bredt kendskab til afrensning af graffiti på fredede bygninger og blev derfor valgt til opgaven.

Skånsom behandling
For at fjerne løstsiddende smuds og alger blev der først foretaget en skånsom afrensning med vand under lavt tryk. Nogle steder blev der også affedtet og rengjort med basisk sæbe.

Til slut blev facaden beskyttet med All Removes vandbaserede og miljøvenlige imprægnering, der gør overfladen mindre modtagelig overfor smuds og alger.

I alt blev 1.240 m2 facade afrenset. Nu fremstår den gamle, fredede bygning igen pæn og præsentabel – og parat til at tage imod VIP-gæster.

Vil du vide mere om All Removes facaderens, imprægnering eller graffitifjernelse? Så kontakt vores konsulent Michael Kjærulff på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular