Ny kunst i Finlandsparken får robust beskyttelse

Kan man omdanne en ghetto til et trygt og rart boligområde? Ja, det kan man godt, og det er man i fuld gang med i Finlandsparken i Vejle. 

I mange år har området været på statens ghettoliste, men takket være en stor portion penge fra Landsbyggefonden har det været muligt at renovere både bygninger og omgivelser. 

Kedelige betonmure forskønnet 
Udover at anlægge nye cykelstier, fællesopholdsarealer og p-pladser har man også bedt landskabsarkitekt og illustrator Helle Blom om at udsmykke en række grå betonmure med hendes figurative kunst. 

Helle brugte sommeren på at forberede sin største illustration nogensinde og har nu udsmykket tre vægge på 150 m2 med tegninger af dyr, mønstre og mennesker. 

Beskyttet mod fodboldspil og dårligt vejr
Da man gerne vil have at kunst holder mange år frem, fik All Remove lov til at lægge det sidste lag på værket. 

For at beskytte Helles kunstværker mod graffiti, vind og vejr og pletter fra fodboldspil og anden leg har vi påført et lag AGP2C på alle fladerne. 

Hård hinde sikrer kunsten 
AGP2C er en særlig robust beskyttelse, der især er velegnet til betonkunst. Laget skaber en hård hinde, der gør underlaget modstandsdygtigt over for UV-lys, snavs og smuds. 

Oven på den solide beskyttelse har vi lagt et lag PSS20, der gør det muligt at fjerne graffiti hurtigt og effektivt i tilfælde af, at nogle forsøger at gøre Helle kunsten efter.