Highlander III gjort ensartet hvid med betonlasur

Det lyder som noget fra en 80’er film med Christopher Lambert, men der er faktisk bare tale om et nyt boligprojekt i Skanderborg Bakker.

Highlander III er det tredje af fem højhuse på seks etager, der bliver opført i det naturskønne område uden for Århus. Byggeriet er tegnet af Arkitema Architects, og første spadestik blev taget i august 2016. Inden længe er 36 lejligheder klar til indflytning.

Hvid er ikke bare hvid
Raundahl og Moesby, der er totalentreprenør på projektet, kontaktede All Remove, fordi betonelementerne ikke fremstod ensartede. Overfladerne skulle se mere ens ud, og det problem kunne løses med betonlasur:

”Farven på vores sandwichelementer var ikke tilfredsstillende hvide. Derfor kontaktede vi All Remove med henblik på at udføre en betonlasering med hvide pigmenter. Marianne Holm Larsen viste os et referencebyggeri, som havde fået samme behandling, og det blev vi og vores bygherre trygge ved,” fortæller Glenn Jacobsen, projektleder hos Raundahl og Moesby, og fortsætter:

”Fra dag et har vi fået en superprofessionel behandling – og resultatet er vi også godt tilfredse med. All Remove er utroligt samarbejdsvillige, fleksible og har nogle dygtige folk ansat. Vi kan klart anbefale All Remove til andre, som skulle stå i en lignende situation.”

Facaderne er nu blevet behandlet med Faceal Colour i basic white, og imprægneringen har givet overfladerne en ensartet farve, som arkitekterne oprindeligt havde tiltænkt bygningen.

Alger fra sø og skov
Betonlasur er dog meget mere end æstetik. Det handler også om at beskytte byggeriet mod alger fra skoven og søen og andet snavs fra luften – ikke mindst fra de forurenende partikler, der bliver båret ind af vinden fra E45, som løber forbi på den anden side af træerne.

 Betonlasuren er smudsafvisende, så snavs i fremtiden nemmere løber af bygningen. Takket været imprægneringen er Highlander III nu beskyttet i mange år frem.