Selvom patienterne begyndte at flytte ind i marts, er der stadig lastbiler og kraner rundt om hospitalets nye afdeling. De sidste detaljer skal på plads – bl.a. imprægnering og anti-graffiti beskyttelse.

Ved Københavns gamle Rigshospital er en ny behandlingsbygning nu meget tæt på at være færdig. Arkitekturen kaldes Nordfløjen, og den er bl.a. kendetegnet ved masser af skæve vinkler og en flot facade beklædt med 25.000 m2 jura gelb-sten. 

Mere graffiti i byerne
For at beskytte den unikke overflade mod graffiti blev All Remove derfor bedt om at imprægnere og anti-graffiti beskytte bygningen hele vejen rundt i op til tre meters højde. Det er en klog beslutning, for graffitihærværk ses desværre ekstra meget i storbyerne.

Først fik de unikke sten en usynlig ARD-imprægnering. Dernæst påførte vi en reversibel anti-graffiti beskyttelse oven på imprægneringen. Takket være denne dobbelt-beskyttelse vil Nordfløjen være godt klædt på til at stå imod byens natteliv.

Mesterværker bør beskyttes
Det er fem år siden, at man tog det første spadestik til den nye behandlingsbygning på Rigshospitalet. Før det har mesterværket også taget tid at skabe i tegnestuerne hos 3XN-arkitekter.

Men nu er den nye arkitektur en realitet i hjertet af København. Allerede i marts måned begyndte patienterne at flytte ind på de 196 enestuer, ligesom at lægerne kunne tage de 33 højteknologiske operationsstuer i brug.

Forhåbentlig vil Nordfløjen i mange år frem være til glæde og gavn for mange mennesker – både indvendigt og udvendigt.

Vil du vide mere om opgaven? Så kontakt vores konsulent Marc Carlsson på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular