I snart 30 år har museet, ARKEN, ligget strandet ved Køge Bugt Strandpark i Ishøj. I årenes løb er den maritime bygning blevet udsat for både solens stråler, havgus og salte vinde, der blæser ind fra bugten.

Det var derfor ikke overraskende, at tidens tand havde sat sit aftryk på betonoverfladerne. Den hvide farve var falmet, og mange steder var malingen skallet af. Hvor der før havde hængt udendørs kunstværker, var der kommet skygger på facaden.

Betonlasur frem for maling
Museet gik derfor på jagt efter en samarbejdspartner, der kunne genskabe fordums pragt og bringe bygningen tilbage til det oprindelige udseende, som arkitekt, Søren Robert Lund, havde tænkt det, da han i en alder af kun 25 år vandt arkitektkonkurrencen med sine skæve vinkler og dekonstruktive stil.

Samarbejdspartneren blev All Remove, der fremfor at bruge almindelig maling, skaber farverige facader med betonlasur. Betonlasur er en farveimprægnering, der afviser vand, olie, smuds og forurening – med andre ord den helt rette behandling til en bygning som ARKEN, der bliver udsat for vind og vejr mellem kyst og klitter.

Et hvidt skib kaster anker
Behandlingen begyndte med en afrensning af den gamle maling. Et større arbejde, der krævede lifte, stilladser og højtryksrensere og blev udført i den nogle gange bidende blæst fra havet.

Efterfølgende blev de 2.000 m2 beton imprægneret med en hvid lasur, som indeholdt 95% farvepigment. Imprægneringen skaber en easy clean overflade på facaderne og sikrer, at smuds, der bliver båret ind med vinden, får sværere ved at sætte sig fast. Beskyttelsen giver også større sandsynlighed for, at snavs skylles af, når det regner.

ARKEN er nu igen hvid som sne og fremstår som en unik, lysende skulptur, der inviterer nysgerrige kunstinteresserede indenfor til spændende udstillinger med moderne kunst.