Om New Aarch

Arkitekterne Vargo Nielsen Palle har været med til at designe den nye arkitektskole.

Målet var, at de fysiske rammer ikke skulle stå i vejen for kreativiteten. Eleverne skal kunne udfolde sig og eksperimentere.

Samtidig skulle skolen kunne tilpasse sig svingende elevtal, nye krav og behov i fremtiden.

Aarhus Arkitektskole er ved at få nyt tag over hovedet. For at give det nye kreative rum de bedste fremtidsbetingelser er All Remove i samarbejde med A. Enggaard A/S nu igang med at imprægnere facader, vægge og gulve.

I over 50 år er nye arkitekter blevet klækket ud i den gamle købmandsgård på Nørreport 20 i Aarhus. Men med tiden er skolen vokset ud af sine rammer. Nu opføres derfor en ny fleksibel skolebygning på byens gamle godsbanearealer – kaldet New Aarch.

Rå beton beskyttes
For at passe ekstra godt på det nye kreative rum bliver de fleste af betonoverfladerne beskyttede. All Remove har fået til opgave at imprægnere den rå beton på bl.a. på gulve og vægge.  Der benyttes en transparent ARD-imprægnering og gulvene beskyttes med en særlig Matlook imprægnering. I alt bliver omkring 12.500 m2 rå beton beskyttet.

Kreativ udfoldelse
Selvom overfladebehandlinger ofte finder sted i sidste fase af et byggeri, er der dog lidt tid endnu, før New Aarch slår dørene op. Først i 2021 regner man med at byde elever og lærere indenfor i Aarhus nye arkitektskole.

Vil du vide mere om opgaven? Så kontakt vores konsulent Marianne Larsen på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular