Kælderen under Kay Fiskers Plads har længe ligget ubenyttet hen. Men nu åbner der snart et nyt udstillingssted for samtidskunst. All Remove har fjernet al graffiti.

Under bassinet på Kay Fiskers Plads gemmer sig en gammel kælder. Oprindeligt skulle den bruges til cykler, men cyklisterne havde ikke tid til at sætte deres cykler derned. 

Nu har tre kunstnere fået stillet kælderen til rådighed af By & Havn. Takket være støtte fra Kultur- og Fritidsudvalget kan de nu snart slå dørene op til et nyt, stort galleri med dansk og international kunst.

Men først skal der ryddes op …
Selvom kælderen i flere år har været ubenyttet, har der alligevel været gæster. Kældernedgangen, trapperne og døren var sprayet til med ulovlig graffiti. 

Derudover var overfladerne fyldt med alger og smuds. Indgangen trængte i den grad til en kærlig hånd.

Omfattende istandsættelse
Mens den 900 m2 store kælder blev sat i stand indvendigt og gjort klar til ny kunst, afrensede All Removes driftsfolk kældernedgangen. Al graffiti blev fjernet, og alle overflader blev renset fri for smuds og alger.

For undgå at hærværket gentager sig i fremtiden, blev overfladerne til slut imprægneret og anti-graffiti beskyttet. Nu kan det nye udstillingssted byde gæsterne velkommen i fuldstændigt rene omgivelser.