Der er 400 trin til toppen af tårnet i Vor Frelsers Kirke. De sidste 150 trin sidder udvendigt rundt om spiret. Herfra er der (for nogle) skrækindjagende langt ned.

Desværre holder ingen af delene hærværksfolk væk. De betaler endda gerne en entré på 35,- kr. for at traske hele den lange vej til toppen – blot for at tegne graffiti-tags og opsætte klistermærker. 

Renoveret for 52 millioner
I midten af 90’erne blev Vor Frelsers Kirke gennemrenoveret for 52 millioner kr. Siden har både bygningen og spiret fremstået i fornyet pragt, men med tiden havde besøgende gæster sat deres præg på det kobberbeklædte tårn. Skaderne var blevet så omfattende, at det var nødvendigt med en grundig afrensning.

Ikke kigge ned
All Remove blev sat på opgaven, der krævede, at vores medarbejdere måtte udføre arbejde i næsten 90 meters højde.

Hele spirkonstruktionen er desuden i egetræ, så selv en mindre brise kan få det til at ryste og give et godt sus i maven – men heldigvis er vores medarbejdere vandt til den slags arbejde i højderne.

I tårnets top nedrensede de væggene langs med den udvendige trappe, der snor sig fire gange op til toppen. Alt udstyr, sæbevand og kemi måtte bæres hele den lange vej til toppen. Også i tårnets indre blev døre og overflader renset fri for tags, tegninger og klistermærker.

Nu fremstår både den indre og ydre del af tårnet igen rengjort og pæn, og Frelsertårnet kan fortsætte med at stråle i al sin skønhed, når solen rammer de mange forgyldninger.