Selerne er låst, hjelmene er spændt og sikkerhedslinerne er fastgjort. Langsomt firer servicemedarbejderne sig ned langs operahusets stålfacade. Det er igen blevet tid til, at Operaen på Holmen skal renses og poleres for at sikre den unikke arkitektur mod flyverust. 

Saltholdigt havgus 
Det var helt tilbage i august 2005, at man opdagede, at det dengang nye operahus var angrebet af rust. Små, røde skjolder, der på afstand lignede støv-plamager, begyndte at dukke op overalt på den markante stålfacade.

Eksperter fra Force Technology undersøgte problemet og bekræftede, at de mange skjolder skyldtes overfladeforurening fra korrosionsfølsomme partikler. Det glasblæste stål havde simpelthen ikke modstandskraft over for korrosion, og fordi arkitekturen ligger så tæt ved vandet, sætter det saltholdige havgus sig på bygningen. Operaen skal derfor behandles to gange om året for at holde rusten nede. 

Arbejde i luften
All Remove har renset og beskyttet operahuset siden 2010, og det er ikke en helt almindelig opgave. På grund af bygningens design er der nemlig steder, hvor det ikke er muligt at bruge lift. Derfor hænger servicemedarbejderne bogstaveligt talt i luften ved hjælp af liner, der er fastgjort i øjer på facaden, mens de påfører beskyttelsen med håndkraft. Heldigvis kan resten af Operaen dog både renses og beskyttes ved hjælp af en lift. 

For at rense flyverusten væk påføres der først en rustfjerner. Derefter polerer servicemedarbejderne pletterne væk med klude. Og til sidst sprayes der alubeskyttelse på, som også tørres ind i overfladen. Undervejs tjekkes der for løse skruer og popnitter.

Afrensning af pladsen
Ude foran Operaen er der en plads, som jævnligt bliver brugt til forskellige arrangementer. Desværre har de mange events sat deres spor i form af sorte dækaftryk på fliserne. All Remove har derfor også udført en afrensning med kemi og højtryksspuling af pladsen, så den igen er præsentabel og kan tage imod de mange gæster, der skal i Operaen.