Det danske vejr er ikke til at regne med. Danske Banks nyopførte filial i Odense skulle renses fri for byggestøv og smuds, men på grund af sibiriske vinde og bidende frost kunne det ikke lade sig gøre. Før nu.
 
Højt op i vejret
At løse opgaven under tidspres krævede imidlertid ikke kun godt vejr, men også stærke samarbejdspartnere, speciallifte og medarbejdere uden højdeskræk.
 
I samarbejde med anlægsentrepenøren TC Anlæg blev skråningen omdannet til tre reposer, hvor specialliftene kunne stå sikkert, og efterfølgende blev anlægget planeret flot ud igen.

Der blev brugt såkaldte edderkoppelifte, som er mere fleksible i kuperede landskaber. De kunne med en arbejdshøjde på 26 meter nå helt op til toppen af bygningerne, hvor det gynger mere, end man kan forestille sig.
 
Byggestøv på alu-carbon-plader
Facaden på den nye filial er blandt andet opført med alu-carbon-plader, som er meget modtagelige overfor byggesnavs og -støv, fedtfingre og andet smuds.
 
Derfor skulle der bruges en helt særlig skånsom metode til at afrense pladerne, der blev spulet med vand under et jævnt tryk og i en særlig temperatur.
 
Resultatet er blevet en ren og præsentabel facade i hjertet af Odense – og filialen er nu klar til at tage imod Danske Banks kunder og kolleger.