Frederiksberg Have er ved at få en ny legeplads. Men desværre matchede farven i betonen ikke det gamle, gule slot på toppen af Frederiksberg Bakke. Heldigvis kunne betonlasur hjælpe.

Lige siden slutningen af 1700-tallet har Frederiksberg Slot været kendt for sin gule farve. Så da Frederiksberg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen besluttede at opføre en ny legeplads i den gamle have, skulle den gule farve selvfølgelig også gå igen i betonelementerne.

Farven drillede
Men så nemt skulle det ikke være. Da de nystøbte betonelementer var blevet sat op, viste det sig, at farven langt fra matchede slottets gule facader. Vi blev kontaktet for at høre, om vi kunne indfarve betonelementer med vores betonlasur, som er imprægnering med farvepigmenter.

Kolde udfordringer
At farve beton med lasur går normalt som en leg, men ikke i november måned, når det er koldt og fugtigt. Derfor trodsede vi vejret og rykkede ind med store varmeblæsere, så vi kunne tørre elementerne og holde dem varme under processen.

Inden længe slår Frederiksberg Have dørene op til den nye legeplads, og når det sker, vil den nye attraktion matche farven på det flotte slot.