En ny bydel er ved at skyde op på Vesterbro i København. Det er Carlsbergs gamle bryggerigrund, der over de næste mange år bliver forvandlet til et nyt bykvarter med boliger, erhverv, detailhandel, kultur, idræt og institutioner. Området får også en direkte togforbindelse, der står færdig i medio 2016.

Nye støjværn
Langs grundens sydside har Carlsberg Byen P/S opført et støjværn imod togtrafikken. Desværre har støjværn langs togbaner alle dage været hårdt ramt af graffiti, og der bruges årligt mange millioner kroner på at fjerne graffiti i nærheden af togtrafik. Derfor forventes det også, at støjværnet langs skinnerne ved Carlsberg-grunden ville blive et mål for graffitihærværk – og det skulle naturligvis undgås. 

All Remove har tidligere anti-graffiti beskyttet 1.800 m2 støjværn på den nye Nordhavnsvej for enden af Lyngbymotorvejen ind mod København. Fordi støjværnene ved Carlsberg-grunden er magen til, var All Remove en oplagt samarbejdspartner til også at løse denne opgave.

Skånsom udførsel nær fredet have
Der var dog en udfordring. Støjværnene op til Carlsberg-grunden løber langs med den fredede J.C. Jacobsens Have – et af kvarterets grønne og rekreative områder. 

Det var derfor ikke muligt at køre All Removes biler direkte ind til området. I stedet måtte All Removes medarbejder udrulle slanger, som kunne kanalisere anti-graffiti beskyttelsen helt hen til støjværnet, hvor de kunne påføre den uden at skade den fredede have.

På den måde kunne de 1.000 m2 akrylplader og adskillige aluminiumsstolper langs grunden blive behandlet med anti-graffiti beskyttelsen ARD350. Takket være imprægneringen, opnås en mere miljøvenlig afrensning – til glæde for naturen og den gamle, fredede have på Carlsberg-grunden.

 

Foto: PR Nana Reimers