Hvert år i december uddeler Magasinet Byggeri en national hæderspris. I All Remove er vi stolte af at have været med under opførelsen af Blixens i Gellerup, der er blevet kåret som Årets Byggeri 2019 i erhvervs-kategorien.

For mange er Gellerup i Aarhus måske mest kendt for at være stemplet som et ghetto-område. Men takket være nye initiativer er området nu ved at blive forandret.

Gamle boligblokke er blevet revet ned, og nye kommer til. Derudover er over 1.000 kommunale arbejdspladser flyttet ind i det nybyggede byggeri, Blixens, der er blevet kåret som årets erhvervsbyggeri.

Imødekommende multikulturelt byggeri
Blixens er blandt andet blevet kåret som vinder, fordi byggeriet er én stor omgang blandede bolsjer:

”Bygningen er på en måde lige så multikulturel som sine omgivelser,” skriver dommerkomiteen om Blixens, der både har kontorer, politistation, iværksætteri, café, restaurant, værksteder og meget andet. ”Det, at man placerer et multikulturelt erhvervsbyggeri og en lang række offentlige arbejdspladser i et ghettoområde, er noget, vi tror vil gavne Gellerup.”

I All Remove er vi stolte af at have været med under opførslen af byggeriet, hvor vi har imprægneret en hel del gulve med Faceal Matlook – en mat, usynlig beskyttelse af betongulve.

Foto: Arkitema Architects/Niels Nygaard