Det er svært at forestille sig, at der kan gro noget som helst grønt på beton. Men med de rette fugtige betingelser har både alger og mos en fest på den stenhårde overflade.

Billund Kommunes Rådhus er endnu kun fem år gammel. Men fordi det ligger i et naturskønt område, giver det god grobund for alger og mos, der sætter sig overalt – selv på beton.

Ikke det første alge-angreb
All Remove har tidligere hjulpet Billund Kommune med at skridsikre Rådhusets udendørs træ-terrassegulve, der også var blevet ramt af alger og derfor var blevet livsfarligt glatte.

Denne gang fik vi opgaven med at afrense de udendørs betonplinter og støttemure rundt om kommunekontoret. Nogle steder var der ligefrem et tykt lag af mos, der skulle fjernes.

Spules væk – og imprægneres
Efter en god omgang algerens kunne vi spule alger og mos væk fra overfladerne. Derefter imprægnerede vi betonen med ARD-imprægnering, så overfladerne er mere modstandsdygtige over for grønne gevækster i fremtiden og samtidig bliver nemmere at holde rene.

Vil du vide mere om opgaven? Så kontakt vores konsulent Christoffer Carlin på 70 10 07 07 eller via vores kontaktformular