Hvordan får man børn og unge til at bruge en tunnel, der er groet til af mos og grønt og overmalet med gammel graffiti? Den opgave har vi netop løst i Odder Kommune.

Gammel graffiti kan være svær at gøre kål på. Især hvis der er flere lag på en overflade. Så vil der ofte være en restfarve, og hvis man forsøger at male graffitien over, vil malingen skalle af på grund af lakken i graffitien.

Graffitien skal ’knækkes’
Netop det problem stod man overfor i Odder Kommune, hvor en tunnel under en stor vej, virkede nærmest uhyggelig at køre igennem.

Omkring tunnelen havde mos og grønt fået frit spil igennem årene, og indenfor var væggene blevet hærget af grim graffiti.

I stedet for at afrense al graffitien valgte All Remove at ’knække’ den. Det betyder kort sagt, at man giver overfladerne en kemisk afrensning, så de bliver modtagelige overfor maling.

Økonomisk løsning
Derudover blev væggene afrenset for mos og buskads, og bagefter blev tunnelen malet i en indbydende hvid. Tunnelen er tilslut også blevet anti-graffiti beskyttet, så den er nem og billig at holde pæn og graffitifri fremover – og ikke mindst mere tryg at færdes i.