Byerne vokser, og der bliver flere og flere munde, der skal mættes. Derfor er der brug for smartere måder at forsyne folk med mad, og det problem vil Human Habitat løse med et nytænkende planteprojekt til byerne.

Løsningen er kæmpestore, transportable plantekasser på størrelse med en toværelses lejlighed, der kan stå på torve eller i baggårde og forsyne lokalområder med tonsvis af krydderurter, grønt og salat.

Selvforsynende mini-landbrug
Plantekasserne er avancerede mini-farme, der er selvforsynende med energi og vand. Solen og vind leverer energien, mens vandet opsamles, når det regner.

Planterne gror i lukkede vandsystemer, hvorfra de også tilføres næringsstoffer. I forhold til almindeligt landbrug er produktiviteten ca. 10 gange højere – og så udnytter man pladsen i byen til dyrkning.

Prototype beskyttet mod graffiti
Men ligesom så meget andet i byerne bliver plantekasserne også ramt af graffiti. Derfor har All Remove anti-graffiti beskyttet en af prototyperne, der i øjeblikket står på Nørrebro.

Anti-graffiti beskyttelsen sikrer, at genbrugstræet, som plante-containeren er bygget af, og vinduerne vil fremstå rene og pæne fremover – og gøre de grønne planter indbydende for de lokale købere.