Tag kampen op mod algerne

En varm vinter giver ofte et algebefængt forår. Det skyldes, at alger er en form for plantevækst, der trives godt på skyggefulde og fugtige overflader. Når kulden udebliver, får algerne endnu bedre betingelser for vækst.

En kosmetisk udfordring

Alger kan sætte sig på mange forskellige slags overflader: tag- og mursten, facader, sokler, belægninger på terrasser og gangstier og på al slags udendørs træværk. Algerne skæmmer den oprindelige overflade, så den fuldstændigt ændrer karakter, og derfor er alger i høj grad et kosmetisk problem, der bør tages hånd om. 

Permanente problemer

Hvis algerne ikke bliver fjernet, kan de gå hen og resultere i så godt som permanente kosmetiske problemer, som er langt sværere og mere omkostningsfulde at komme af med.

Man taler om, at algerne slår rødder, hvilket kan skabe skjolder og pletter, som kan være næsten umulige at få væk – medmindre man ligefrem slår pudsen af eller udskifter murstenene. Det er en meget mere bekostelig affære end at fjerne algerne i rette tid.

Vi fjerner algerne

Hos All Remove anbefaler vi, at man fjerner algerne inden, de når at udvikle sig for meget. Vi foretager en rensning af facaden, hvor vi skylder plantevæksten af med kemi og varmt vand. 

Behandlingen er skånsom, og hvis algerne bliver fjernet i tide, vil facaden fremstå som ny. Efterfølgende imprægnerer vi overfladen, sådan at fremtidig algevækst ikke kan sætte sig fast på overfladen.