Imprægneret betongulv er nemt at holde rent

For et år siden blev et stort betongulv i en renoveret saltsilo på Suderø på Færøerne imprægneret med Faceal Matlook – All Removes imprægnering til beton og natursten, hvor man ikke ønsker en skinnende overflade. Faceal Matlook er blandt andet blevet brugt til Dokk1 i Aarhus.

Spørgsmålet var, om behandlingen ville være stærk nok til at klare de mange tusinde gæster, som i fremtiden skulle besøge kulturhuset, når der var udstillinger, koncerter og lignende arrangementer.

Rent gulv efter 1.100 mennesker 
”Vi er godt tilfredse med vores gulv, og imprægneringen har fungeret meget fint,” siger Ólavur Rasmussen, formand for SALT – Music & Art.

”Vi har haft en biludstilling, hvor man tydeligt kunne se dækaftryk. Vi har også haft andre arrangementer, hvor der naturligvis var spor efter de mange mennesker, bl.a. rødvinspletter,” fortsætter Ólavur og tilføjer, at der har været helt op til 1.100 deltagere.

”Gulvet har været særdeles snavset, men vi har fulgt plejeanvisningerne meget nøje og brugt den tilhørende polish, og derfor har vi ingen problemer med at vaske betongulvet rent. Det er nemt, og det afskyer fugt ganske fint takket være imprægneringen.”

Læs tidligere nyhed om Saltsiloen i Suderø
Læs artikel om Dokk1, Aarhus