Faceal Matlook: Ny mat beskyttelse af natursten og betongulve

Faceal Matlook er et nyudviklet produkt fra All Remove. Produktet beskytter rå, slebne gulve og belægninger af beton samt natursten som skiffer, granit og marmor. Beskyttelsen giver en unik mat, næsten usynlig, overflade, der kan modstå olie, fedt, sodavand, is, tyggegummi, kaffe, rødvin, wc-rens og andre forureningskilder. All Remove har også udviklet et tilhørende plejesystem til at vedligeholde den matte overflade.

Perfekt til ”New Nordic” arkitektur
Det nye produkt er især velegnet til meget af det nybyggeri, der bliver opført i Norden i de disse år. Byggerierne har et minimalistisk, køligt og upoleret udseende, og arkitekterne gør meget brug af natursten og beton både ud- og indvendigt.

Indtil nu har den slags materialer været vanskelige af vedligeholde uden at spolere deres rå udtryk. Sydpå holder man af overflader med en høj glans, og her har man i mange år brugt det meget modstandsdygtige og holdbare produkt Faceal Wetlook på gulve og belægninger. Men det udtryk ønsker man ikke at have i Norden. Derfor har vi nu udviklet en ny Faceal Matlook beskyttelse, som bevarer den matte overflade og ikke spolerer det autentiske, rå udtryk.

Beskytter mod slid, pletter og skjolder
Faceal Matlook kan bruges til alle slags porøse byggematerialer og er især egnet til betongulve og -fliser, natursten, terracotta, tegl og lignende belægninger. Løsningen kan bruges både uden- og indendørs, og samtidig er det miljøvenligt, fordi det er 100% vandbaseret og ikke indeholder opløsningsmidler eller silikone. I modsætning til epoxy er Faceal Matlook diffusionsåbent, så afhærdningen af betonudstøbningen kan foregå uhindret.

19.000 m2 beton beskyttet i Dokk1, Aarhus
Et af de byggerier, der allerede er blevet beskyttet med Faceal Matlook, er et stort, kommunalt byggeprojekt kaldet Dokk1 i Aarhus. Projektet omfatter bl.a. Aarhus' nye Hovedbibliotek og Borgerservice, et kæmpe parkeringsanlæg og ca. 10.000 m2 kontorer til udlejning. All Remove har beskyttet stort set alle betongulve, -trapper, -søjler og -vægge i Dokk1.

I den forbindelse er Faceal Matlook også blevet testet op mod stort set alle andre gulvplejeløsninger på markedet. Faceal Matlook modstod de hårde og langvarige test, og det er ganske unikt, at overfladen har en naturlig betonagtig, mat glans, der fremstår rå og upoleret. Gulvene er nu klar til at tage imod de tusindvis af dagligt besøgende i bygningen i Århus.