Skolebørn er søde, men man kan ikke komme udenom, at de sviner temmelig meget. At dømme ud fra deres tøj skulle man nogle gange tro, at saftevand, frugtsnacks og leverpostejmadder nærmest flyver om ørerne på dem. De bliver bestemt heller ikke renere i regnvejr.

Ny indskolingsbygning
Børn kan man dog ikke lave om på, og det skal man heller ikke. Men man kan godt forsøge at tage højde for mængderne af snavs, de skaber, og det har man gjort på Sundbyøster Skole ved brug af imprægnering.

Sundbyøster Skole er en klassisk byskole fra 1912, som er bygget i røde mursten. På grund kapacitetsudfordringer har man siden 2015 været i gang med at renovere den eksisterende skole og opføre en ny indskolingsbygning.  

Udendørs trappe imprægneret
Udenfor den nye indskolingsbygning har arkitekterne, Mangor & Nagel, designet en åben skolegård med en bred trappe, der fører op til en terrasse og skolens fællesrum. Trappen har siddepladser af træ, hvor skolebørnene kan samles i frikvarteret og til særlige lejligheder.

All Remove har for entreprenøren, Enemærke og Petersen, beskyttet trappen med Faceal Oleo HD – en stærk imprægnering, der er særligt velegnet til vandrette overflader. Imprægneringen beskytter overfladerne mod olie, fedt og andet snavs, der ikke kan trænge ned i betonen.

Den nye trappe er nu klar, når det ringer ud til frikvarter.