Der findes alger overalt i naturen. Mikroskopiske planter, der skal have fugt for at gro, og derfor trives rigtigt godt på fugtige overflader af træ, fx terrasser og tagflader.

Et spørgsmål om sikkerhed
Det stjerneformede byggeri, Navitas Park, ved Århus havn er omkranset af træflader. Alt fra terrasser og trapper til reposer og moler er lavet af træ. Som nabo til havet var det derfor ikke underligt, at overfladerne var groet til med et tykt lag af de smågrønne planter.

Alger er aldrig kønne på en bygning eller en terrasse, men i dette tilfælde var det også et spørgsmål om sikkerhed. Et tykt algeunderlag kan blive en glat og farlig glidebane for de omkring 2.700 studerende, undervisere og forskere, der færdes i og omkring bygningen.

Afrensning af 2.400 m2
All Remove har stor erfaring med at fjerne alger på både vandrette og lodrette overflader. Rundt om Navitas Park skulle der både bruges hånd- og maskinkraft, og der skulle skures og skrubbes. Til sidst blev overfladerne højtryksspulede, så algerne blev sprøjtet tilbage til havet, hvor de kom fra.

Træfladerne er nu igen fri for alger og mere sikre at færdes på.