Døgnet rundt ruller tusindvis af kufferter henover gulvene i Københavns Lufthavn. Ikke alene slider det hårdt på underlaget, hver dag spildes der også kaffe, sodavand og meget andet, som giver stænkpletter og skygger.

Så da man skulle lægge gulvene i den nye finger E – det største projekt i Københavns Lufthavn siden 1990'erne – var man på udkig efter en særlig stærk gulvimprægnering.

Gået på i årevis
Faceal Matlook er allerede blevet grundigt gennemtestet i store offentlige byggerier som bl.a. Dokk1 i Aarhus, Teaterhuset i Vendsyssel og på forskellige Metro-stationer. Derfor var man heller ikke i tvivl om, at Faceal Matlook ville kunne klare mosten i den nye del af lufthavnen, der skulle belægges med travertin marmor. Imprægneringen kunne endda klare rødbedetesten.

Godkendt af PET
Men før arbejdet kunne begynde, skulle All Removes medarbejdere have tilladelse til at arbejde i lufthavnen – noget som bl.a. betød, at nogen skulle godkendes af PET.

I alt er ca. 15.000 m2 ved at blive behandlet med den stærke gulvimprægnering, som efterfølgende bliver påført et offerlag polish – både for at beskytte yderligere og for at få gulvet til at se en anelse mere blank ud.

Næste gang du ruller kufferten igennem lufthavnen, kan det være, du ruller på Faceal Matlook.

Foto: Københavns Lufhavne A/S